miercuri, 27 mai 2009

Apel pentru un exerciţiu de voinţă eficient

Poate că ar trebui să nu lăsăm să iasă chiar cum vor ei. Din ce în ce mai accentuata tendinţă de absenteism la urne nu poate avea un rezultat sănătos. Ce să ne închipuim? Că ei suferă dacă nu venim să-i votăm? Oricâţi am fi, ei tot se aleg.
Un om deştept a spus, undeva în istorie, că pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. Aruncarea lehametii în faţa politicienilor e tot atât de eficientă precum toate înjurăturile şi blestemele pe care le primesc.
Să nu uităm că există câini de companie, bine crescuţi şi vagabonzi periculoşi. Primii se vor dezvolta pe măsură ce li se va asigura un mediu curat, hrană sănătoasă şi educaţie, devenind loiali şi ascultători la comenzile stăpânilor. Cei din a doua categorie se vor dezvolta şi înmulţi şi ei, dar pe măsură ce va creşte mizeria făcută de oameni; se vor hrăni cu resturi aruncate aiurea sau oferite neglijent, rămânând nişte animale imprevizibile, un pericol permanent. Putem avea nişte politicieni rezultat al preocupării şi implicării noastre civice, sau politicieni rezultat al neglijenţei şi jemanfişismului nostru.... continuarea pe Ziua de Iaşi

Niciun comentariu: