duminică, 12 aprilie 2009

În curând, taxă pe impozit

Curând va veni vremea când guvernul "pedele minus pesede" va introduce impozitul pe impozit.
Adică, tu, întreprinzătorule, cetăţeanule, plăteşti vreun impozit? Fireşte că o faci, de mic copil. Păi,înseamnă că ai de unde, înseamnă că îţi merge! Te târăşti? Nu-i bine!
Vrei să scapi de orice povară fiscală? Daaaa! Atunci mori!
***
Se apropie două campanii, debitorii din cele trecute le latră guvernanţilor pe la uşi. De unde bani, dacă nu de la amărâţi, din impozitul forfetar, de exemplu?!

2 comentarii:

Marius Bojor spunea...

Vin portareii lui Pogea Forfetarul! Aferim! Mergem in munti!

Marius Bojor spunea...

Ma astept sa se bage taxe pe ceea ce faci tu in casa... astfel, incepand cu 2009 va putea aparea taxa pe cozonaci, taxa pe pasca si taxa pe oua rosii... la numar de bucati. Taxa pe gazul ars si pe lumina consumata. Taxa pe hartie igienica. Taxa pe metri patrati de pereti. Sau poate ca in Anglia, in anii '80 - impozit in functie de numarul de ferestre la casa... mai urmeaza impozitul pe chiloti, in functie de lungimea si latimea elasticului (elastic mai lung si mai lat, impozit mai mare), si taxa pe ciorapi. Impozitul pe pantofi, in functie de numarul pe care il porti si taxa pe cureaua de la pantaloni - tot asa, in functie de lungime si de numarul de gauri. Taxe si impozite se pot propune care mai de care mai tampite, dar este de datoria primului ministru sa NU aprobe asa ceva... pentru ca el ar trebui sa vada lucrurile in ansamblu, nu asa cum le vede un inginer cu mustacioara.