luni, 28 ianuarie 2008

Ce a fost

Acum că s-au mai calmat minţile unora pot să spun şi eu ce cred despre ce a fost pe 24 Ianuarie. S-a politizat... Da, toate partidele prezente în Piaţă au făcut asta, mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât a fost fiecare în stare, cred eu.

Înalţii demnitari au fost huiduiţi de către grupurile de membri de partid aflate în Piaţă ... Da, toţi au huiduit pe cine au crezut că merită, şi cred eu că nu e nimic rău în asta. De când preşedintele, sau premierul, sau primarul sunt scutiţi de huiduială. Nu cetăţenii trebuie să se abţină de la a huidui, ci politicienii de la a face acele lucruri care generează o astfel de antipatie.

Ca liberal ma simt mândru că Piaţa a fost galbenă şi mă gândesc că dacă acest lucru a stârnit atâtea comentarii (unele dintre ele transpirau greu a frustrare) înseamnă că a contat bine de tot.

Câţiva reprezentanţi, simpaizanţi şi "lustruitori" portocalii erau sideraţi de faptul că au fost aduşi liberali din judeţ pentru a-l huidui pe Traian Băsescu (Nu a fost adus nimeni, oamenii au fost chemaţi pentru a participa la Conferinţa Judeţeană a PNL. Mulţi dintre delegaţii la Conferinţă au venit cu însoţitori în piaţă fără nicio comandă de undeva.). Le amintesc acestora că, nu cu mult timp în urmă, mii de oameni fără interes sau habar de apartenenţă şi simpatie politică au fost plătiţi şi purtaţi prin mai multe pieţe publice din ţară ca să îl laude pe Traian Băsescu.

Manifestările din Piaţa Unirii nu au fost mai politizate decât în alţi ani. A fost o competiţie (de imagine) "care pe care". Toţi liderii politici ştiau că aşa va fi.

Niciun comentariu: